- Blocaj în negocierile pentru formarea noului guvern
- La 35 de ani de la Revoluție, dosarul crimelor din acele zile zace în justiție
- Klaus Iohannis, de Ziua Victoriei Revoluției – „România este într-un moment de cumpănă"
- Elenei Lasconi: „România trebuie să se desprindă de un sistem corupt și să aleagă drumul drept”
- Atac tragic la târgul de Crăciun din Magdeburg
Teodora Brody a cântat alături de LSO într-un concert extraordinar organizat de ICR Londra
Getting your Trinity Audio player ready...
|
De Ziua Națională, Institutul Cultural Român de la Londra a prezentat un concert valoros cu Teodora Brody și London Symphony Orchestra. Concertul s-a numit RAPSODIA și a inclus în repertoriu opere cunoscute ale lui Enescu, Bach, Beethoven, Bartok și Pachelbel.
Sub bagheta dirijorului Robert Ziegler, Teodora Brody a adus pe scena celebrei orchestre din capitala britanică o perspectivă nouă asupra muzicii, fuzionând elemente clasice cu jazz.
Concertul a fost o reîntâlnire a Teodorei cu London Symphony Orchestra, alături de care a înregistrat albumului Rhapsody, primit cu entuziasm de critică și public. La finalul concertului, Teodora Brody a cântat Deșteaptă-te Române, alături de membri ai comunității românești prezenți în sală.
Aura Woodward, Director ICR Londra
„Acest gen de evenimente și parteneriate cu artiști și organizații culturale valoroase definesc viziunea ICR Londra de promovare a culturii naționale în Marea Britanie. Teodora Brody și London Symphony Orchestra au oferit un spectacol magic, spectacol început și încheiat cu Enescu. Promovarea muzicii lui Enescu în Marea Britanie este una din prioritățile ICR Londra. „
Născută în România, în prezent stabilită în Elveția, Teodora Brody s-a pregătit inițial în jazzul clasic și a devenit cunoscută la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000, cântând alături de legendarul pianist de jazz Johnny Răducanu. Aclamată pentru puterea sa vocală extraordinară și viziunea creativă, Teodora a fost pionieră în fuziunea jazzului cu Doina – creație lirică specifică poporului român – și este larg recunoscută pentru introducerea publicului internațional în lumea unică a acestui gen muzical, profund emoționant și personal.
În 2004, guvernul american a numit-o pe Teodora Ambasador Cultural al României în SUA, iar în 2007 și 2008 Teodora a fost distinsă cu premiul pentru „Cea mai bună contribuție internațională de jazz a unui artist român” de către Compania Română de Radiodifuziune. După prezenţe la prestigiosul Festival Internațional George Enescu în 2019 și 2021, Teodora se întoarce la Ateneul Român în 2023, cu Manchester Camerata, o orchestră de cameră din Marea Britanie, pentru a interpreta versiunea sa vocală electrizantă a Rapsodiei Române nr. 1 a lui Enescu.